Changes between Version 5 and Version 6 of HowToSubmitBugreport


Ignore:
Timestamp:
Nov 23, 2008, 7:58:13 PM (13 years ago)
Author:
Александър Шопов
Comment:

Малки корекцийки

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • HowToSubmitBugreport

  v5 v6  
  1111'''Short summary:''' Това е кратко описание на грешката. Например: ''Правописна грешка в gedit'', ''Непонятен превод на работния плот''
  1212
  13 '''Full description:''' Това е дълго описание на грешката. Бъдете подробни. Опишете какво е неправилно, къде е неправилно и как смятате, че трябва да бъде, ако имате предложение. Опишете как стигате до грешката, как и кога се появява, в коя програма, при какво действие. Напр. ''Когато избера няколко файла в папка, долу в лентата на прозореца излиза надпис: "Избрани са 5 папки", което е неправилно, трябва да е "Избрани са 5 файла"''. Ще ни помогне, ако посочите версиите на програмата (в програмата, меню Помо__щ__ -> __О__тносно) и на GNOME (от панела, меню Система -> Относно GNOME). Може да използвате и вградената система за  [wiki:WikiFormatting форматиране на текст] на Trac.
   13'''Full description:''' Това е дълго описание на грешката. Бъдете подробни. Опишете какво е неправилно, къде е неправилно и как смятате, че трябва да бъде, ако имате предложение. Опишете как стигате до грешката, как и кога се появява, в коя програма, при какво действие. Напр. ''Когато избера няколко файла в папка, долу в лентата на прозореца излиза надпис: "Избрани са 5 папки", което е неправилно, трябва да е "Избрани са 5 файла"''. Ще ни помогне, ако посочите версиите на програмата (в програмата, меню Помо__щ__ → __О__тносно) и на GNOME (от панела, меню Система → Относно GNOME). Може да използвате и вградената система за  [wiki:WikiFormatting форматиране на текст] на Trac.
  1414
  15 '''I have files to attach to this ticket''': Един от най-лесните и полезни начини за докладване на грешка е да пратите снимка на екрана. В GNOME има два лесни начина за това — с клавиша PrtSc от клавиатурата. В повечето случаи това е достатъчно, но понякога е неизползваемо, напр. ако имате временен диалогов прозорец, който не позволява ползването на клавиша. Тогава може да ползвате програмата Gimp: __Ф__айл -> __С__нимане -> __С__нимка на екрана... Запазете снимката като png или jpg и я прикачете към доклада. Можете и на нея да отбележите грешката.
   15'''I have files to attach to this ticket''': Един от най-лесните и полезни начини за докладване на грешка е да пратите снимка на екрана. В GNOME има два лесни начина за това — с клавиша PrtSc от клавиатурата. В повечето случаи това е достатъчно, но понякога е неизползваемо, напр. ако имате временен диалогов прозорец, който не позволява ползването на клавиша. Тогава може да ползвате програмата Gimp: __Ф__айл → __С__нимане → __С__нимка на екрана…. Запазете снимката като png или jpg и я прикачете към доклада. Можете и на нея да отбележите грешката.
  1616
  1717== Помощна информация ==